İdris AYDIN: “ONSUZ BİR ÜLKÜCÜ TARİH EKSİKTİR”
“ONSUZ BİR ÜLKÜCÜ TARİH EKSİKTİR”
İdris AYDIN
“Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir” Veysel Tekelioğlu’nun Akçağ’dan çıkan nehir romanının adı.
Yaklaşık üç yıllık bir zaman dilimi içinde Ülkücü Hareket ile ilgili yazılan roman, araştırma ve inceleme kitaplarının tamamını okudum. Bir bölümü ile ilgili değerlendirme yazıları yazdım.
12 Eylül karanlığının “Ülkü Yolu” yolcularının çektikleri acıları, yalnızlıkları hüzünleri kitabın her sayfasında bulabilirsiniz. Bu güne dek pek gündeme gelmeyen getirilmeyen işkenceler birinci ağızdan anlatılıyor. İşkence satırlarını okudukça insanlığınızdan utanacaksınız.
“Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir” gençlikleri Mamaklarda, C -5 lerde kaybolan hayatları bugüne taşıyor.
Roman 212 sayfadan oluşuyor. Yirmi iki bölümden oluşan romanı soluk soluğa okuyacaksınız.
Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Toplumumuzun ilk ve orta öğretim çocukları hariç okuduğunu söylememiz çok güç. Sloganı bayraklaştıran doğulu bir anlayışın mirasçısıyız. Klavye ve facebook milliyetçiliği revaçta.
Bu ayrı bir yazı ve tartışma konusu biz yine romana dönelim. “Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir” bir yakın dönem romanı. 70’ler samimiyetiyle, içtenliğiyle, sıcaklığıyla bu kitapta. Kitap o yılların belgesel formatında anlatımı. Davanın ne olduğunu merak edenler bu kitabı okumalılar.
Tarihe tanıklık etme adına “Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir”i okumalısınız. Bunu geçmişe ait borçların ödenmesi noktasında da görebilirsiniz.
“Tanrı Dağı kadar Türk; Hira Dağı kadar Müslüman” olan Anadolu çocuklarının devletin bekası noktasında mücadelelerinden bir kesit “Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir.”
Ülkücüler nerede sorusuna, ülkücülerin burada olduğuna ilişkin okkalı bir cevap “Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir.”
Roman Ankara’da Yenimahalle Ülkü Ocağı’nın kuruluşuyla başlıyor. Roman kahramanlarına gelince bugün bir çoğu aramızda olmayan bir kısmı da yaş itibariyle 60‘ların üzerinde olan o dönemin gençlik liderleri.
Başbuğ Alparslan Türkeş, Türkmen Onur, Hasan Bölücek, Muhsin Yazıcıoğlu, Selahattin Arpacı, Selahattin Şenliler, Yaşar Yıldırım, Naci Bostancı, Erdoğan Cabbar Aktaş, Abdurrahman Öncel, Yunus Dümen, Erol Dok, Lokman Abbasoğlu, Mustafa Pehlivanoğlu, Yusuf Ziya Arpacık, Emir Kuşdemir, Celal Adan, İsmet Mumcuk … roman kahramanlarından bazıları.
“Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir” kısa bir ülkücü hareket tarihi. O dönemin bir kronolojisi roman.
Ey ülkücüler! Bu sizin hikayeniz! Okuyun.
Bu hikayede siz varsınız. Mustafa Pehlivanoğlu, Ali Bülent Orkan var. Mamak cehenneminde iftiharla, övünçle İstiklal Marşı’nı okuyan bir kuşağın idealleri bu hikayede. O çocukları düşlerde gülüşlerde unutmayalım.
“Onsuz Bir Ülkücü Tarih Eksiktir” 12 Eylül’e karşı dik duruşun adı. Bir anıt roman.
Şimdi okuma zamanı. Gençler güçlü bir Türkiye hayali kuran, kendilerini bu ülkenin gönüllü fedaileri gören ağabeylerinizin başından geçenler bu romanda.
Okuyun!