# Etiket
##GENEL #GÜNDEM

Hasan TÜLKAY: ÜÇ HİLALİN SERÜVENİ

 

 

ÜÇ HİLALİN

SERÜVENİ

 

Hasan TÜLKAY

 

Basın yayın işleri özellikle kitapçılık yarım asır önce İstanbul’un tekelindeydi. Dijital kolaylık yazılı sözlü görüntülü medya ve kültür hizmetlerini taşrada da yaygınlaştırıyor. Yazmak konusunda tembel ve ihmalkârlığından şikâyetçi olduğumuz ülkücü camiada da bir kıpırdanış, bir hareketlenme gözleniyor. Hareketin ateş çemberinden geçmiş ve 12 Eylül 1980 öncesinin acılarını yaşamış, mücadelenin içinden gelmiş ülkücülerin gözüyle mazinin değerlendirilmesi çok önemli. Edebî açıdan genç ülkücü kitaplığının bir rafını dolduracak kadar eser ortaya çıktı. Malûm; birkaç da sinema denemesi oldu… Elimdeki kitap bunlardan farklı; objektif bir MHP Siyasî Tarih çalışması özeti sayılabilir.

Yeni yayınları tam takip edemesem de, dost arkadaş muhitinden yazan çizenleri takdir ederim, destekler, yardımcı olmaya çalışırım. Bu vesileyle bazı kitapları daha matbaaya girmeden okuma şansım olmuştur. O kadar yakın alâkam olmasa da ilk okuyucusu olduğum kitaplardan biri de ÜÇ HİLALİN SERÜVENİ: ALPARSLAN TÜRKEŞ DÖNEMİ.

Hemşehrim Mehmet İpekoğlu kardeşim, Andaç Yayınları’ndan çıkan eserinde doğumundan vefatına Başbuğ Türkeş’in hayatından önemli çizgiler ve MHP’nin tarihçesi olayları, gelişmeleri kronolojik ve sade bir sunumla dile getiriyor. Antalya TÜRKAV lokalinde kitabın girişi sayılabilecek ilk 69 sayfasını çay sohbeti arasında hemen okuyabildim. En esaslı bahisler de bundan sonra başlıyor. Bizim gibi altmış yaş üstü nesiller için bilinenlerin özeti de olsa, derli toplu kolay okunur bir tarihçe genç ülkücüler ve siyasi tarih meraklıları için daha da faydalı olacaktır.
Kitabın ismi içindekiler hakkında ipucu verdiği için, ben sadece arka kapaktaki “Mehmet İpekoğlu Kimdir?” yazısından yazarı okuyucu adaylarıyla tanıştırmak istiyorum:

Mehmet İpekoğlu 1959 yılında Burdur’un Bucak ilçesinde doğdu. İlkokulu Bucak Hürriyet İlkokulu’nda, lise öğrenimini de Antalya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 70’li yıllardaki şiddetli çatışma ve kargaşa ortamı yüzünden yüksek öğrenim yapamadı. Ancak bu özlemini tarih, sosyoloji ve diğer sosyal bilimlerin her alanında yoğun bir şekilde okuma ve araştırma yaparak gidermeye çalıştı.

Mehmet İpekoğlu, Ülkücü Hareket’in birçok aşamasında, teşkilatlarda kuruculuk ve yöneticilik görevleri yaptı. Bunlar arasında; 1977 yılında Antalya’da BÜYÜK ÜLKÜ DERNEĞİ Başkanlığı, 1978 yılında ÜLKÜ OCAKLARI kKurucu Başkanlığı görevleri vardır. 12 Eylül Darbesi’nin ardından konulan siyasî faaliyet yasakları kalkınca önce MÇP (MİLLİYETÇİ ÇALIŞMA PARTİSİ) İl başkan Yardımcılığı, ardından MHP Antalya Merkez İlçe Başkanlığı ve dönem dönem de İl Başkan Yardımcılıklarında bulundu.

1986 yılından sonra inşaat ve emlâk sektöründe çalışma hayatına atıldı. Polonya, Türkmenistan ve Romanya’da inşaat işleri yaptı. Halen turizm ve hizmet sektöründe işletmecilik yapmaktadır.
Mehmet İPEKOĞLU, evli olup; Gültekin, Alperen ve Nazlı adlarında üç çocuğu vardır.”

Yoksulluğun kara bağrından gelen, geldiği yeri unutmayan, kaldığı yerde şahsiyetini hissettiren ve siyasetteki kırılma ve darılmalara rağmen davasına ve milletine hizmet aşkını hiç kaybetmeyen samimi bir ülkücünün kendi öz hayat hikayesinin de en az ÜÇ HİLALİN SERÜVENİ kadar değerli olacağını düşünüyor ve kendi yaşadıklarını da yazmasını, yazdıysa yayınlamasını bekliyoruz.

İlkeli, dürüst, erdemli duruş sergileyen iş ahlâkı kadar, yoğun iş temposu içinde düşünmeye, okumaya, yazmaya vakit ayırabilen İpekoğlu’nu tebrik ediyorum.

Düşünen, soran, anlayan okuyucu bereketi dilerim.

*Hasan TÜLKAY, 15 Kasım 2019 Cuma, Antalya

Leave a comment